Eettinen ohjeistus

Indiedaysilla on ollut toimintansa alusta alkaen bloggaajilleen eettinen ohjeistus, jota nämä ovat sitoutuneet noudattamaan. Ohjeistus sisältää pelisäännöt mainonnalle ja sisällön tuottamiselle. Eettisen ohjeistuksen julkaisemisella Indiedays haluaa alan johtavana toimijana olla kehittämässä blogimaailmaan toimintamalleja ja tukemassa bloggaajien urakehitystä.

YLEISTÄ

- Bloggaajalla on sananvapauteen perustuva oikeus mielipiteisiin. Hänen tulee kantaa vastuu kirjoituksistaan.
- Bloggaajan tulee antaa käsittelemistään aiheista kokonaisvaltainen ja totuudenmukainen kuva. Tietoa ei tule irrottaa asiayhteydestään tai julkaista vain osittaista tietoa.
- Bloggaajan tulee kunnioittaa tekijänoikeuksia.
- Bloggaajan tulee kunnioittaa muiden tekstejä. Plagiointi on kielletty. Jos bloggaaja lainaa ulkopuolisen tekstejä, kuvia, ideoita, tai muita niihin verrattavia, niiden lähde on mainittava selkeästi ja liittämällä linkki postaukseen. Bloggaajan tulee kunnioittaa tekijänoikeuksia.
- Bloggaajan tulee aina korjata mahdolliset virheet niin pian kuin mahdollista. Virheiden korjaaminen tulee tehdä niin, että se pyrkii tavoittamaan kaikki ne, jotka ovat mahdollisesti saaneet postauksesta väärää tietoa.
- Bloggaajan tulee kunnioittaa muiden yksityisyyttä sekä pitää luottamuksellisesti saatu tieto itsellään.
- Bloggaaja huolehtii lukijakommenttien moderoinnista ja poistaa tarvittaessa asiattomat kommentit.

MAINONTA

- Bloggaajalla on sanavapauteen perustuva oikeus kertoa omat mielipiteensä tuotteista ja palveluista
- Bloggaaja ei ole velvollinen kirjoittamaan markkinointitarkoituksessa hänelle lähetetyistä tuotteista blogissaan, ellei hän ole erikseen sopinut siitä tuotteiden lähettäjän kanssa.
- Suomen lain mukaan mainos on oltava vaivattomasti tunnistettavissa mainokseksi. Kaupallisia viestejä ei saa piilottaa muuhun sisältöön.
- Jos bloggaaja on saanut mainostajalta tuotteen tai palvelun ilmaiseksi ja hän kirjoittaa siitä blogissaan, on kyseessä mainos. Samoin jos bloggaaja on saanut mainostajalta kirjoituksesta rahallisen tai muun palkkion, on kyseessä mainos.
- Jos blogikirjoitukseen sisältyy mainos, siitä on kerrottava lukijoille. Sen voi tehdä esimerkiksi toteamalla, että on saanut tuotteen ilmaiseksi tai lainaan, tai että osallistuu mainostajan markkinointikampanjaan.

INDIEDAYS

- Indiedays ei rajoita bloggaajien tuottamaa sisältöä, vaan toimii yhteistyökumppanina ja tukiverkostona.
- Indiedaysin toimituksella on kuitenkin oikeus puuttua julkaistuun sisältöön, jos on syytä epäillä, että se on lain tai hyvän tavan vastaista, tai ristiriidassa tämän eettisen ohjeistuksen kanssa.
- Indiedays toteuttaa aika ajoin markkinointikampanjoita, joihin mainostaja haluaa mukaan bloggaajia. Bloggaaja osallistuu tällaisiin kampanjoihin aina omasta vapaasta tahdostaan.

 

Omat suosikit – helppo tapa lukea blogeja

Omat suosikit –toiminnolla voit parissa minuutissa luoda itsellesi sivun, josta näet seuraamiesi blogien uudet postaukset yhdellä silmäyksellä. Kirjautuminen tapahtuu helposti Facebookin avulla. Kirjaudu tästä: